RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Загрожує залити Європу кров'ю: з'явилося пояснення, як могутньою зброєю в Криму Путін шантажує Захід і Україну

Розміщення в окупованому Криму російських комплексів С-400 або С-300 є черговим інструментом Кремля для шантажу Європи.

Про це у своїй колонці на "Крим.Реалії" пише оглядач Сергій Стельмах.

У контексті заяв про розміщення С-300 і С-400 в Криму Стельмах нагадує про те, що росіяни не збили американські "Томогавк", якими США вдарили по базі "Шайрат" в сирійській провінції Хомс.

"Земля на Чонгарі така ж "крива", як і в Сирії. Але це не заважає російським політикам повідомляти про готовність відбити гіпотетичний ракетний удар з боку ЗСУ. Цікавий нюанс в тому, що росіянам було недостатньо двох зенітних дивізіонів для прикриття бази "Шайрат", а для "захисту" цілого Криму цього озброєння цілком вистачить", - зазначає Стельмах.

Також він звертає увагу на висловлювання одного з представників окупаційної влади півострова.

"Як заявив кримський "віце-прем'єр" Георгій Мурадов, деякі політичні кола на Заході нібито розглядають варіант легалізації російської присутності в Криму. "Більш помірковані кола вже обговорюють сценарій про зняття кримської теми з політичного порядку і визнання Криму російським, якщо на це піде в якийсь момент Київ. Думаю, що над цим варіантом і нам варто попрацювати", - розповів Мурадов. Про які саме кола йшла мова, не уточнюється. Ключовий момент в його заяві - незгода Києва з анексією Криму", - пише Стельмах.

На думку оглядача, такі висловлювання Мурадова свідчать про те, що Москва зацікавлена у міжнародному визнанні для Криму.

"Мова йде про чергову піар-кампанію по дискредитації України і спроби виставити Київ і його зарубіжних партнерів потенційними агресорами. Кремль в черговий раз шантажує країни Заходу. Перш за все, керівництво ЄС. Якщо в 2014 році росіяни відкрито погрожували "розбомбити" країни Прибалтики, якщо ті ризикнуть допомагати Україні, то тепер вони діють набагато обачніше. Москва, розмістивши в Криму системи С-400, подає Брюсселю сигнал: змусьте Київ відмовитися від Криму, інакше Україна "нападає" на півострів, і тоді Росії знову прийдеться "захищатися", заливши половину континенту кров'ю", - резюмує Стельмах.

Про плани російського президента на Крим в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський - У Кремлі є мрія щодо Криму і Донбасу, над Путіним нависла серйозна загроза - Андрій Піонтковський.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР