RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Росія готує до депортації в Україну двох бойовиків ДНР: опубліковано фото

У російському місті Адлер співробітники поліції в п'ятницю, 12 січня, затримали двох громадян України, які раніше воювали на боці бойовиків "ДНР".

Про це повідомляє сайт сепаратистський dnr-lnr.info.

Затриманими виявилися Віталій Мотків 1 березня 1976 року народження, що проживає раніше в місті Краматорськ Донецької області, а також Максим Малий 15 вересня 1991 року народження.

"Суть в тому, що суддя Адлерського районного суду (вул. Цегляна д1а) Печенкін В. Ю., особливо не розбираючись і в швидкому порядку, незважаючи на те, що терміни перебування на території РФ не були порушені (у одного строк до 22.02, у другого 28.03. Фото "міграційок" додається до публікації), постановив депортувати вищевказаних осіб на Україну, за місцем їх прописки, що є передачею ополченців в лапи київського режиму", - йдеться у повідомленні (стилістка збережена).

Також йдеться про нібито неправомірному поведінці російських правоохоронців до зазначених осіб:

"Тільки, що отримали інформацію, що до Моткову підійшли правоохоронці і закували в наручники, з формулюванням: "ти не сподобався нашому капітану". Крім того, їх так і не ознайомили з постановами судді, ну і відповідно не видали копії на руки, що також є порушенням процесуального порядку".

Відзначається, що Віталій Мотків написав заяву на надання політичного притулку в РФ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'являлася інформація про депортацію з Росії 17 учасників незаконних збройних формувань Донбасу.