RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Країна силовиків: опубліковані свіжі результати опитування росіян

Майже половина жителів Росії хотіли б бачити своїх дітей чи онуків співробітниками органів держбезпеки.

Про це свідчать дані соцопитування, проведеного організацією "Фонд общественного мнения" 28 січня поточного року. Результати опитування опубліковані в базі даних ФОМ.

Так, 45% росіян ствердно відповіли на питання: "Ви б хотіли чи не хотіли, щоб Ваші діти (внуки) служили в органах держбезпеки?". Негативно відповіли 33% респондентів, вагалися з відповіддю – 22%.

"Діяльність спецслужб в медійному просторі висвітлюється набагато більш позитивно", - прокоментував "Русской службе Би-би-си" результати соцопитування аналітик ФОМ Григорій Кертман.

Він зазначив, що, крім тенденції в Росії з реабілітації сталінізму, яка веде до "повзучої реабілітації репресій", в ситуації холодної війни із Заходом у спецслужб РФ з'являється "ореол героїзму".

"Відсутність терактів у Росії виглядає виграшно в порівнянні з Європою. Про існування загрози регулярно нагадують події за кордоном, при цьому в Росії терактів немає", - говорить Кертман.

У свою чергу, заступник голови ради правозахисної організації "Меморіал" Микита Петров закликав не абсолютизувати результати даного соцопитування:

"Це і результат пропаганди в державницький ключі, і конформізму, який проявляють громадяни, відповідаючи соціологам. Абсолютизувати ці результати не варто, бо все швидко змінюється".

Як повідомляв "Апостроф", відповідно до недавнього соцопитування, росіяни вважають Україну одним з головних ворогів РФ.