RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

З українських політв'язнів в РФ заочно стягнули великі суми грошей: адвокат розповів подробиці

У Росії з засуджених українців Станіслава Клиха і Миколи Карпюка заочно стягнули 100 тисяч і 150 тисяч рублів відповідно (48,6 тисяч грн і 73 тисячі грн).

Про це повідомив адвокат Станіслава Клиха Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook.

За словами адвоката, мати одного з російських солдатів-строковиків, загинув у Грозному 31 грудня 1994 року, звернулася з позовом до Тугулимський районний суд Свердловської області РФ. Оскільки раніше Верховний суд Чеченської Республіки ухвалив, що Карпюк і Клих причетні до загибелі її сина, вона просила з них 5 млн рублів. Тугулимський суд присудив їй 250 тисяч рублів.

Нагадаємо, 26 травня 2016 року Верховний суд Чечні засудив Карпюка і Клыха до 22,5 і 20 років ув'язнення відповідно.

За версією російського слідства, українці були членами організації УНА-УНСО і воювали проти військ РФ у Чечні в 1994-1995 роках.

Правозахисний центр "Меморіал" прийшов до висновку, що звинувачення проти громадян України були сфальсифіковані і суперечать реальній картині подій часів Першої та Другої чеченських воєн. Правозахисники визнали Клиха і Карпюка політв'язнями.

Як повідомляв "Апостроф", правозахисники заявляли, що Станіслав Клих скаржиться на постійні болі в ногах і потребує зустрічі з психологом.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: СвітЕкс-СРСР
Теги: