RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Росія несе колосальну відповідальність: суперник Путіна на виборах озвучив сценарій закінчення війни проти України

Кандидат в президенти Росії від партії "Яблуко" Григорій Явлінський заявив, що РФ несе відповідальність за загибель людей на Донбасі і запропонував власний план припинення війни з Україною.

Про це він повідомив в ході зустрічі в Москві з експертами з питань міжнародної політики та питань безпеки, передає власний кореспондент УНІАН у РФ,

Явлінський підкреслив, що на Донеччині загинули тисячі людей, і ця тенденція буде продовжуватися, оскільки реально рішення проблеми не шукається.

"Росія несе колосальну відповідальність за те, що там відбувається", - сказав політик, додавши, що встановлення миру з сусідами є однією з головних векторів його політики як кандидата в президенти Росії.

Також він запропонував 10 пунктів вирішення конфлікту на Донбасі.

В першу чергу, говорить Явлінський, необхідно вивести всіх російських "відпускників і ополченців" і всі підрозділи російської армії з Донбасу, а також негайно припинити будь-яку підтримку сепаратистських рухів в Україні.

Другим пунктом політик назвав сприяння міжнародним миротворчим силам у сфері забезпечення безпеки населення Донбасу.

Також Явлінський заявляє, що необхідно відмовитися від політики "обмеженого суверенітету" щодо України й не перешкоджати європейському вибору України.

Четвертим пунктом лідер партії "Яблуко" запропонував "негайно припинити розпалювання ненависті до України і пропаганду війни в російських державних ЗМІ".

Крім цього, кандидат у президенти РФ запропонував провести обмін полоненими у форматі "всіх на всіх" і оголосити амністію, а також запропонувати країнам "Нормандської четвірки" і США форму міжнародної опіки над територіями Донецької і Луганської областей з особливим порядком місцевого самоврядування".

Сьомим пунктом Явлінський назвав укладення спеціального багатостороннього (Україна, Німеччина, Франція, США, ЄС і Росія) угоди про тимчасове статус "територій Донецької та Луганської областей з особливим порядком місцевого самоврядування" під егідою Ради безпеки ООН.

Також політик запропонував провести демілітаризацію Донбасу і прилеглих територій, після чого розробити і ввести режим "особливої економічної зони" на основі комбінації Угоди про асоціацію України з Євросоюзом та відновлення дії Угоди про зону вільної торгівлі СНД.

Наступним пунктом Явлінський назвав створення спеціальних фондів економічної допомоги для відновлення економіки і соціальної сфери Донбасу.

Завершальним пунктом лідер партії "Яблуко" запропонував передати всю територію Донбасу під повний контроль України після визнання усіма учасниками угоди того, що створені всі необхідні умови для забезпечення безпеки і нормального життя населення в цьому регіоні.

Як повідомляв "Апостроф", Григорій Явлінський вказав на серйозну проблему, до якої призвела анексія Криму.