RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Сотні літаків і БТРів: у Полторака назвали чисельність військової техніки Путіна в Криму

В окупованому Росією Криму станом на початок 2018 року РФ розмістила 583 одиниць бронетранспортерів, 162 артилерійські системи, а також 113 літаків.

Про це повідомив заступник міністра оборони України Анатолій Петренко на форумі "Окупований півострів: чотири роки опору", передає УНІАН.

За його словами, за останніх чотири роки Росія створила в Криму самодостатнє міжвидове угруповання військ.

"Це, власне, дозволяє Російській Федерації контролювати акваторію Чорного і Азовського морів, проектувати нестабільність на східну частину Середземного моря, відповідно, контролювати повітряний простір і становити небезпеку всім прибережним територіям всього чорноморського регіону, який за всіма міжнародними договорами і конвенціями повинен бути зоною безпеки і миру", - зазначив заступник міністра оборони.

"Якщо в 2013 році військовослужбовців Російської Федерації у Криму було близько 12 тисяч, то зараз цей показник перевищує 31 тисячу російських військовослужбовців. Якщо танків РФ в 2013 році в Криму не було взагалі, то в цьому році таких танків вже 40, а бронетранспортерів на противагу від 92 одиниць в 2003 році, в цьому році - 583 одиниці. І коли ми говоримо про артилерійські системи: 2003 рік - це 24 одиниці, а в цьому році 162 різні артилерійські системи [...] І чисельність літаків Російської Федерації було нарощено за чотири роки з 22 одиниць до 113", - сказав Петренко.

Він додав, що РФ також розмістила біля берегів Криму кораблі з крилатими ракетами "Калібр".

"Зараз у Чорному морі на озброєнні Російської Федерації таких кораблів 8, і вони сумарно можуть здійснити залп такими крилатими ракетами до 52 одиниць. Дальність ураження такої ракети в залежності від її спорядження становить від 1,5 тисяч до 2,5 тисяч км", - говорить Анатолій Петренко.

Він підкреслив, що Росія планово впроваджує концепцію зони заборони доступу до півострова шляхом комбінування сучасних зразків ППО, таких як комплекси С-400, зразків протикорабельної, ракетної боротьби, таких як "Бастіон" та "Вал", а також потенційного перекидання в Крим ракетних комплексів "Іскандер".

Детальніше про Кримському півострові, як про потенційну гарячій точці читайте в матеріалі "Апостроф": Велика війна може початися в Криму, є ще кілька небезпечних точок