RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Головний дипломат Путіна несподівано заявив про підготовку Європи до ядерного удару по Росії: в мережі сміються

Глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти РФ.

Про це він повідомив на Конференції з роззброєння, передає ТАСС.

"Ядерного роззброєння перешкоджає і збереження американського нестратегічного ядерної зброї в Європі, що супроводжується дестабілізуючої практикою "спільних ядерних місій". В рамках цих місій з грубим порушенням Договору про нерозповсюдження [ядерної зброї] неядерні члени НАТО беруть участь у плануванні застосування американських нестратегічних ядерних боєприпасів і залучаються до освоєння відповідних навичок. Всім повинно бути зрозуміло, що тим самим військові США готують збройні сили країн Європи до застосування тактичної ядерної зброї проти Росії", - сказав Лавров.

За його словами, Росія нібито не має розгорнутого тактичного ядерного озброєння і не проводить навчання щодо його застосування.

На слова глави МЗС РФ з гумором відреагували користувачі Twitter

Детальніше про шантаж Росії своїх сусідів ядерною зброєю, в тому числі і розміщеним в Криму, читайте в матеріалі "Апостроф": Путін оточує Україну військами: три небезпечних напрямки