RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

Всі новини

Позбавлять гуртожитку: в Росії придумали, як підвищити явку на виборах, опубліковано фото, аудіо

Студентів РЕУ ім. Плеханова в Москві і студентів Бурятського держуніверситету змушують проголосувати в день виборів президента РФ, 18 березня на виборчій дільниці в освітній установі, а не за місцем прописки, шантажуючи позбавленням кімнати в гуртожитку.

Про це йдеться на сторінці штабу політика Олексія Навального в Twitter.

"Все зобов'язані підходити до коменданта і реєструватися на вибори. Кого не було, ходять по кімнатах і ледь не силоміць змушують йти. Якщо не хочеш і кажеш, що не мають право, кажуть, що можуть влаштувати "солодке" життя в гуртожитку", - пише один із студентів.

Крім того, для підвищення явки на виборах студентів Бурятського республіканського інформаційно-економічного технікуму примушують проголосувати на виборчій дільниці в навчальному закладі. В аудіозаписі, опублікованій на каналі штабу політика Олексія Навального в YouTube, викладач навчального закладу настійно "рекомендує" студентам написати заяву про бажання проголосувати у день виборів, 18 березня, в технікумі, а не за місцем прописки.

"Це питання не обговорюється, ні з ким, ніяк. Я ще раз кажу: я вас не закликаю за кого-то голосувати. Я кажу, що голосувати ми будемо тут. Я буду стояти зі списком і прямо крижити (відзначати хрестиком, - прим . "Апострофа") вас. І якщо ви мені влаштуєте, що до вечора я вас тут буду чекати, якщо я не открижу, я поїду по місту Улан-Уде вас шукати. І за шкірку сюди буду приводити. Не їхати - не варіант" , - говорить викладач.

За її словами, глава регіону поставив завдання, щоб явка на виборах президента РФ не була низькою.

Як повідомляв "Апостроф", в окупованому Криму лікарів і вчителів залякують звільненням, погрозами невидачі довідок і т.д. в разі, якщо вони не проголосують 18 березня.