RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ймовірно, кадровий військовий: в мережі показали фото росіянина, який загинув в Сирії

У Сирії загинув росіянин Олександр Солопов. Активісти дослідницької групи Conflict Intelligence Team припускають, що він був кадровим військовим Збройних сил РФ.

Про це повідомляється на сторінці спільноти в Facebook.

Про смерть 22-річного Солопова його рідним повідомили 1 березня, а 5 березня його тіло обіцяли доставити в селище Середня Ахтуба.

"У статті йдеться про те, що Солопов загинув в Сирії "під час несення військової служби". По фотографіям Солопова в російській військовій формі, які опубліковані на його сторінці ВКонтакте, видно, що ще восени 2017 року він служив у ЗС Росії. Це, а також оперативна доставка тіла в Росію, вказує на те, що Солопов був чинним військовослужбовцям, а не бійцем "ПВК Вагнера" (тіла найманців рідні можуть чекати тижнями і місяцями)", - зазначають волонтери.

Також в CIT відзначають, що на армійських фотографіях Солопова присутні гаубиці 2А65 "Мста-Б". На фото, яку Солопов розмістив на сторінці, мабуть, своєї матері, на його військовій формі видно шеврон, що нагадує емблему 291-ї артилерійської бригади 58-ї армії Південного військового округу. Ця бригада озброєна крім іншого і гаубицями "Мста-Б". У 2016 році бойовики ІД публікували фотографії з телефонів, як вони заявляли, убитих російських солдатів, в тому числі з телефону нібито бійця 291-ї бригади.

В кінці лютого на сторінці елітного формування Сирійської арабської армії "Сили Тигра" з'явилося фото бійця, який веде вогонь з такою ж гаубиці. Крім того, 1 березня формування опублікувало відео російського відеоагентства Ruptly, стверджуючи, що на ньому відображені їх дії в Східній Гуті і заявили про загибель одного з бійців.

У CIT припускають, що Солопов був радником сирійських артилеристів, які використовують "Мста-Б" (або входив до розрахунку однієї з цих гаубиць) і загинув під час наступу на Східну Гуту.

Як повідомляв "Апостроф", з'явилася інформація про російського генерала, який загинув під час аварії військового літака в Сирії.