RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

У кого з нас шизофренія? Собчак відповіла Клімкіну з приводу поїздки в Крим

Кандидат у президенти Росії Ксенія Собчак обурилася реакцією глави МЗС України Павла Клімкіна у відповідь на її прохання відвідати окупований РФ Крим.

Про це Собчак повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Вона підкреслила, що направила листа в Державну міграційну службу України з проханням дозволити їй відвідати Крим у відповідності з українським законодавством.

"У своєму листі я вказала, що запланована поїздка не носить характеру передвиборної агітації. Я не веду в Криму ніякої передвиборчої кампанії, там не розміщуються мої агітаційні матеріали. Проте в Криму живуть люди – українські і російські громадяни – стали заручниками нинішньої ситуації. Множаться свідоцтва про порушення прав людини в Криму, і в ці порушення винні російські, а не українські влади. Тому проблема Криму неминуче стала предметом передвиборчих дискусій в Росії", - зазначила Ксенія Собчак.

"Тим більше дивним став для мене відповідь на мій лист міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, уродженця міста Курська. Він відмовив у моєму проханні, звинувативши мене в «політичної шизофренії». Дуже не хочеться відповідати вищій посадовій особі суверенної держави в дусі «сам такий», але задумайтеся: українська влада перешкодила єдиному російському політику, підтримає їх національний суверенітет, відвідати їхню країну в суворій відповідності з її законами. Так кому насправді вигідна окупація Криму і війна на Донбасі, хто фактично діє в інтересах Путіна, ДНР і ЛНР? У кого з нас шизофренія?", - підсумувала кандидат в президенти РФ.

Як повідомляв "Апостроф", влітку 2014 року Ксенія Собчак зробила поїздку в окупований Крим в обхід законодавства України.