RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Влада України зробила гучну заяву щодо ядерної зброї Путіна в Криму

Заступник голови МЗС України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Росія продовжує модернізацію військової інфраструктури в окупованому Криму з метою розміщення там ядерної зброї.

Про це вона повідомила під час виступу на засіданні Ради Безпеки ООН у форматі Арріа про ситуацію в окупованому Криму. Повний текст її виступу розміщений на сайті Постійного представництва України при ООН.

За словами Зеркаль, експрес військова модернізація в Криму вже змінила баланс безпеки в регіоні.

"Росія більш ніж удвічі збільшила чисельність своїх збройних сил на півострові і робить подальші кроки щодо відновлення кримської військової інфраструктури для розміщення ядерної зброї", - зазначила заступник глави МЗС України.

Вона нагадала, що нещодавно РФ розгорнула в Криму другий батальйон зенітно-ракетної системи С-400 в Криму, а перший батальйон був розмішена на півострові навесні 2017 року.

"Іншими словами, Москва перетворює Крим у величезну військову базу з сухопутним, повітряним та морським компонентами, використовуючи її як стартовий майданчик для її військових інтервенцій в інших регіонах", - сказала Зеркаль.

Вона додала, що одним з останніх таких прикладів є військова кампанія Росії в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно США розкритикували передвиборну кампанію президента РФ Володимира Путіна в Криму.