RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Трагедія в Кемерово: названа ймовірна причина пожежі

Слідчі прийшли до висновку, що причиною масштабної пожежі в торговому центрі "Зимова вишня" в Кемерово, в якому загинули 64 людини, стало коротке замикання в батутному залі.

"Імовірно, може бути коротке замикання", - повідомив один з підлеглих голові слідчого відомства РФ Олександру Бастрикіну, передає ТАСС в понеділок, 2 квітня.

Зокрема, за версією слідства, спочатку вогонь виник в батутному центрі і швидко поширився по всій будівлі. На підтвердження цієї версії стало те, що саме в цьому ігровому комплексі слідчі виявили кабелі високої напруги, прокладені через весь зал "в порушення всіх правил". Так, "пучок електричних проводів звисав практично над ванною з м'якими [поролоновими] кубиками".

Крім того, за даними слідства, найбільшу група загиблих знайшли перед зачиненими дверима кінозалу, при тому, що другі двері були відчинені. Вони померли від отруєння продуктами горіння.

"За однією з версій, дорослі і діти, які дивилися мультфільм в цьому кінозалі, заткнули всі щілини від диму і чекали, коли їх врятують. Саме так рекомендують надходити все інструкції, але саме очікування рятувальників обернулося для них смертю", - повідомили в слідчому комітеті.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо, що керівник Кемеровської області (РФ) Аман Тулєєв через тиждень після трагедії оголосив про свою відставку.