RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У Росії завели п'яту справу проти автора віршів на підтримку України

Жителя Орловської області, вчителя та поета Олександра Бившева вже в п'ятий раз судять за вірші, присвячені українським патріотам.

Про це повідомив сам поет на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора ввечері (2 квітня, - прим. "Апострофа") я дізнався, що відносно мене порушено вже п'яту (!!!) кримінальну справу за мої два короткі сатиричні вірші: "Російський дух" і "Могутня купа". Ці вірші я виклав в якості коментаря до статті "про людей і свиней", опублікованій на популярному інтернет-ресурсі "Орлець". У статті, яку я поетично прокоментував, йшлося про сильну забрудненість Орла і повсюдних сміттєвих звалищах біля житлових будинків, які місяцями не прибираються, а також про безкультур'я деяких орловців. Нагадаю, що 2017 рік був оголошений роком екології в Росії", - написав він.

Ця звістка сколихнула соцмережі.

"Це Олександр Бившев. Поет з Орловської області. За вірш на підтримку України на нього заведено вже п'яту кримінальну справу, він став ізгоєм у суспільстві і який рік піддається остракізму. І сьогодні прокурор запросив Олександру 2,5 роки колонії. У Олександра на руках хворі батьки, але він не здається досі. Підтримаємо цю людину", - написав на своїй сторінці в Facebook блогер Олександр Тверський.

Користувачі відразу стали коментувати те, що трапилося.

"Він ще не звалив? Чого чекає - справедливого суду? Дурість", "У Саші Бившева на руках хворі батьки, за якими він доглядає. Він не може "звалити" з РФ, як тут деякі пропонують. Так йому і не дозволили б" , "Страшно уявити, який пресинг йому щодня доводиться терпіти. Тут навіть від пари жалюгідних тролів в коментах нудно, що сил немає. А він там кожен день живе серед глумливих ватних сволот. І шанується. Сильна людина. Дуже", - пишуть вони.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Олександр Бившев написав новий твір під назвою "Розповідь росіянина, який розкаявся".