RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Скандальний священик РПЦ запропонував обміняти Асада на частину України: в мережі сміються

Священик Російської православної церкви Всеволод Чаплін заявив, що в переговорах з США Росія повинна погодитися на відставку президента Сирії Башара Асада, але при цьому окупувати лівобережну Україну.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Вимагають усунути Асада - можна на це піти, але забезпечити обрання ще більш жорсткої фігури або поділ Сирії на кілька етноконфесійних держав (інші там вже не життєздатні). Однак замість треба в ультимативній формі заявити, що ми застосовуємо щодо Києва і всієї нинішньої лівобережної Україна ті ж принципи захисту співгромадян і співвітчизників, що були застосовані в Криму. протягом декількох днів.

Головне ж - потрібно дати зрозуміти: на відміну від американців, ми абсолютно не боїмося руйнування великих міст. Чого боятися людям, що живуть вічністю?", - вважає Чаплін.

Варто відзначити, що запис священика викликав бурхливі емоції у користувачів мережі.

"Потрібно бути повним дурнем, щоб після таких слів, приходити в той храм, де цей клірик глаголить з амвона....", "Ваші "принципи захисту" вже була спроба застосувати щодо лівобережної України, дурень. І вони не пройшли. і не треба робити вигляд, що у зайвохромосомних є ще козирі. Немає їх у вас. Скінчилися. Тому і фубль ваш валиться", "За що вас господь розуму позбавив?", "зроби харакірі і відправляйся у пекло", - пишуть в коментарях до запису.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Чаплін заявив, що Росія повинна домогтися повернення в українську політику колишніх діячів і застосувати для цього "всі засоби".