RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Брат розп'ятого хлопчика з Донбасу: в мережі обговорюють нове пропагандистське відео Кремля

У мережі викликало бурхливу реакцію відео, розтиражоване російськими телеканалами, на якому 11-річний Хасан з Сирії розповідає про, нібито, постановочну хіматаку в Думі, за участь в якій йому "дали фініки і печиво".

"Ми були в підвалі. Мама мені сказала, що сьогодні нічого їсти, поїмо тільки завтра. Ми почули крик на вулиці: "Ідіть до лікарні!" Ми побігли до лікарні. Як тільки я увійшов, мене схопили і почали поливати водою. Після цього нас поклали на ліжко поряд з іншими людьми", - розповів хлопчик російським журналістам.

При цьому батько Хасана впевнений, що "не було ніякого хімічної зброї".

Відео викликало бурхливу реакцію в мережі. Його на своїй сторінці навіть прокоментувала офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

Але користувачів вивертами російської пропаганди обдурити виявилося складно.

"Часом не брат розп'ятого хлопчика з першого каналу, і син іспанського авіадиспетчера?", "Син іспанського диспетчера і офіцерської дочки, брат розп'ятого в трусиках? Ви знущаєтесь? Ви думаєте, хтось вірить у ваші брудні?", "Заради Бога, не намагайтеся нам втюхати своє кіно: ви стверджуєте, що це у Білих касок постановка про хім.атаку, а вам у відповідь - що у вас. і з чого це ми повинні вам вірити після "розп'ятих хлопчиків" і іншого кіно (а вашої актрисі Ципко, яка зіграла купу ролей про Донбас, можна премію навіть вручити)? Далі, на Гардіан є статя, де медики кажуть, як їх колег по Думі змусили під страхом тортур розповісти RT, що хім.атаки не було. Так що, нас на не обдуриш, ми знаємо, у кого рильце в пушку", - написали вони під постом Захарової.

Як повідомляв "Апостроф", російські пропагандисти не вперше використовують дітей з метою своєї абсурдною пропаганди. Раніше російські ЗМІ повідомляли про "згвалтовану дівчинку Лізу" і "розп'ятого в Донецьку хлопчика".