RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Протести в Єревані: після провалу переговорів силовики почали розгін мітингувальників

Після провалу переговорів між діючим прем'єр-міністром Вірменії Сержем Саргсяном і лідером опозиції Ніколом Пашіняном, в Єревані поновилися акції протесту, на які місцеві силовики відповіли світлошумовими гранатами і димовими шашками.

Про це повідомляє "Новини-Арменія".

"Це шантаж. Ви не розумієте відповідальності, і не засвоїли уроки 1 березня [2008 року]. Якщо ви будете говорити так, я закликаю вас повернутися в поле законності. В іншому випадку вся відповідальність впаде на вас", - заявив Саргсян у відповідь на заяву Пашиняна про те, що єдиною темою переговорів має стати відставка Саргсяна з поста прем'єр-міністра.

"З нами ніхто не наважується говорити погрозами. Ви не уявляєте ситуацію в країні, вона не така, якою ви її знали 15-20 днів назад. Ситуація змінилася, у вас немає тієї влади, про яку вам доповідають. Влада перейшла в руки народу" , - сказав Пашинян.

"Від імені народу партія, що набрала 7% голосів, не має права говорити, і я не хочу продовжувати розмову з вами. Якщо ви не приймаєте вимога закону - до побачення", - сказав Саргсян і покинув зал переговорів.

Коли він пішов, Пашинян заявив, що Серж Саргсян не володіє ситуацією в країні і закликав громадян у подвоєному масштабі проводити акції громадянської непокори, і 22 квітня о 19:00 зібратися на площі Республіки.

Однак вже через годину Пашинян був затриманий поліцейськими. Його заштовхали в машину і відвезли.

Почалися масові затримання учасників протесту на вулиці Арцах. Серед них - депутат Сасун Мікаелян, який закликав мітингувальників після затримання Нікола Пашиняна "залишатися на місцях, нічого не боятися і чекати подальших розпоряджень".

Нагадаємо, протести почалися в Єревані 16 квітня через висунення екс-президента Вірменії Сержа Саргсяна на пост прем'єр-міністра. У зіткненнях постраждали десятки людей.

Як повідомляв "Апостроф", раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв відзначився провокаційною заявою з приводу столиці Вірменії.