RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Reuters опублікувало доказ зв'язку найманців ПВК "Вагнер" з російським Міноборони: фото

Журналістам агентства Reuters вдалося знайти докази зв'язку російських найманців, які воюють в Сирії, з Міністерством оборони РФ.

Про це говориться в репортажі, відео якого опубліковано на сайті агентства.

Так, протягом нетривалого часу журналісти три рази стали свідками, як група чоловіків, які прилітають з Дамаска, направляються до бази Міністерства оборони РФ в Молкіно, де базується 10-я окрема бригада спецназу ГРУ. Це може свідчити про те, що крім повітряних операцій, росіяни таємно проводять і інші операції, включаючи підготовку військ і спецназу.

Коли журналісти вирішили дізнатися причину, по якій цивільних людей завозять на військову базу, офіцер на блокпосту порадив їм не вірити побаченому.

У репортажі наголошується, що 17 квітня літак сирійської авіакомпанії Cham Wings доставив з Дамаска в цивільний аеропорт Ростова-на-Дону групу чоловіків, які покинули термінал через окремий вихід і поїхали на автобусі до села Молькіно. До цього автобуси з чоловіками їхали в Молькіно з аеропорту в Ростові 25 березня і 6 квітня поточного року.

За словами родичів і друзів найманців, останні тренуються на оновленому полігоні в Молькіно.

Крім того, Reuters дізналося, що один з автобусів, білий 33-річний "Неоплан" з рекламою туристичної компанії, був імпортований в Росію в 2007 році і спочатку зареєстрований в місті Печори. Ватажок ПВК "Вагнер" Дмитро Уткін раніше командував підрозділом спеціальних сил в цьому місті.

Як повідомляв "Апостроф", колишній російський військовий розповів, що найманців ПВК "Вагнер" разом зі зброєю доставляли до Сирії на крейсері "Варяг".