RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У Пітері 1 травня затримали демонстрантів з прапорами України та кримських татар: опубліковано фото

У вівторок, 1 травня, в Санкт-Петербурзі (Російська Федерація) поліція затримала 15 учасників демонстрацій, які йшли з прапорами України і кримських татар.

Про це повідомляє видання "Папір".

Відзначається, що в першотравневій ході в місті взяли участь градозахисники, ЛГБТ-активісти, а також петербуржці, які виступають проти блокування Telegram.

Десять із затриманих йшли в антивоєнній колоні з прапорами різних держав. Так, були затримані Володимир Шипіцин, Тетяна Січкарева, Тетяна Бобуріна, Наталія Вознесенська (прапори України), Вадим Чаруша (прапор Великобританії), Асан Мумджі (прапор США), Ірина Сайконен (прапор Фінляндії), Всеволод Нелаєв (прапор Ізраїлю), Максим Разметов (прапори Грузії та Євросоюзу), Марія Кожеватова (прапор "Яблука" і України).

Крім того, поліція також затримала трьох ЛГБТ-активістів, які йшли в колоні профспілок. Ще одна затримана - активістка Варвара Михайлова. Вона йшла в колоні "Партії мертвих" з портретами президента РФ Володимира Путіна.

П'ятнадцяту людину затримали на Марсовому полі, де пройшов мітинг за свободу інтернету та на підтримку Telegram.

Фото: Соцмережі

Як повідомляв "Апостроф", раніше відомий російський художник Сергій Йолкін у новій карикатурі висміяв першотравневі демонстрації, які проходять у багатьох державах.

Дивіться також матеріал "Апострофа": Як в центрі Києва відзначали Першотравень: найяскравіші фото маршу трудящих.