RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Росію готують до громадянської війни: в мережі вказали на явну ознаку

Поява так званих "козаків" на протесних акціях в Росії, присвячених інавгурації Володимира Путіна, є сигналом про небезпечні плани Кремля організувати громадянську війну.

Таку думку на своїй сторінці в Facebook виклав письменник і журналіст Віктор Шендерович.

Він вказав на важливу особливість, що "козаки" на акціях били людей "під прикриттям ментів".

"Заодно з НОДівцями, менти вирішували сьогодні для путінського режиму стару задачу залякування суспільства, - але вже на новому рівні. Покидькам, відомим нападами на демократичних активістів, був дан ясний карт-бланш на масове вуличне насильство. Це - державні, офіційні покидьки, а не просто група агресивних ряджених, і це треба розуміти абсолютно ясно", - зазначив Шендерович.

На думку журналіста, за всім цим стоїть небезпечний сценарій, який готова реалізувати російська влада.

"Настільки ж ясно треба розуміти, що саме стоїть за готовністю влади розчехлити цей ресурс. Нацьковування однієї частини суспільства на іншу означає, що влада розглядає - і вже апробує! - організацію громадянської війни як інструменту для політичної маніпуляції. І це дуже і дуже серйозно.

Цей мерзенний джокер лежить в рукаві будь-якої авторитарної влади: влаштувати яке-небудь небезпечне негідництво, щоб вийти потім із суворим обличчям і закатати під асфальт взагалі все, - в інтересах, зрозуміло, громадської безпеки! З цього місця моїх міркувань можна разом передавати привіт і вбивству Кірова, і підпалу рейхстагу, і підірваним домівкам на Каширському шосе ... Не до демократичних процедур, камаради, - країна в небезпеці! ", - пояснив Шендерович.

За словами журналіста, це пояснюється бажанням Путіна залишатися при владі і заради досягнення цієї мети він не перед чим не зупиниться.

"Путіну діватися нікуди, і соромитися йому (як мінімум після минулого інавгурації) нічого. Від влади він не піде, і пити демократичний боржомі йому пізно. Ніякий, самий злочинний і смертельно небезпечний для Росії ресурс не здасться цій людині зайвим, коли на кону буде стояти збереження особистої влади. Він готується до різних варіантів і, в певному сенсі, давно готовий на все. Це нам теж треба розуміти абсолютно твердо", - резюмував Шендерович.

Як повідомляв "Апостроф", під час жорстоких розгонів мітингів "Він нам не цар" російські силовики не щадили навіть дітей і підлітків.