RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Ось він, "русскій мір": в мережі жартують над відео з окупованого Донбасу

Один з жителів окупованого Донбасу, який здав український паспорт, записав відеозвернення, в якому скаржиться на відсутність пенсії.

Відео опубліковано в Youtube.

Наскільки можна зрозуміти зі скарг Ігоря Книшова (так звуть чоловіка), він є біженцем, який отримав паспорт і громадянство РФ. Український паспорт він здав, тому після повернення в рідне місто Хрустальний (до 2016 року - Красний Луч), Луганської області, права на отримання пенсії у нього немає.

Оскільки Хрустальний на даний момент знаходиться під контролем так званої "ЛНР", Книшов міг би отримувати місцеву пенсію, проте для цього, як не дивно, йому теж потрібен український паспорт. Також через відсутність потрібних документів колишній біженець, за його словами, не може прописатися у власній квартирі.

Втім, користувачі соціальних мереж не перейнялися стражданнями пенсіонера.

"Найбільше сліз, що не може дві пенсії отримувати. Це Книшов Ігор, місцевий дурник (один з багатьох). Працював на ВТБ (а не в лаві), перебував на всіх шахтах, пересудився з усіма. Останні років двадцять з мамою під ручку ходив по місту, роздаючи агіт. матеріали компартії", "Тварюки, мало їм було, захотілося російських пенсій", "Думав, що ти в Росії комусь потрібен, ватник? Запам'ятай, зрадники нікому не потрібні, їх ніде не люблять", "Хотіли ж жити в Росії. Живіть і не плачте", - пишуть в коментарях.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали в Луганській області одного з "депутатів" так званої "Народної ради ЛНР", Володимира Калиновського. Він приїхав на територію підконтрольну Україні за пенсією.