RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Символічна велич: в Росії пояснили, навіщо Путіну насправді знадобився Кримський міст

Будівництво та відкриття Кримського мосту, яке було проведено при порушенні міжнародних норм, задумано для підтримки "символічної величі" Росії і президента Володимира Путіна.

Таку думку висловив "Апострофу" російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Що стосується Путіна, то для нього запуск моста був дуже важливий. Джерело його "символічної величі "в очах російського населення полягає в тому, що він як би відмовився підкорятися міжнародним законам, і це дуже тішить самолюбство більшості російських виборців. У цьому сенсі він поставив себе над світом, а більша частина його виборців думають, що і Штати ведуть себе таким же чином", - повідав Орєшкін.

За його словами, Путін порушує Конституцію РФ і міжнародні закони і при цьому "збирає оплески своїх виборців".

"Санкції за будівництво моста? Для Путіна вони були включені в ціну питання Криму. Він же розумів, що будуть міжнародне засудження, якісь юридичні питання, і до цього готовий. Напевно, він розуміє, як з цим бути далі, і діє абсолютно послідовно: раз він "приєднав" (як називає анексію роспропаганда, - "Апостроф") Крим, то тепер побудував до нього міст", - резюмував експерт.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Путіна можна жорстко покарати за Кримський міст: що потрібно робити Україні.