RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Доля Сущенка буде легшою: в Україні висловилися про жорсткий вирок в'язневі Кремля

Обміняти українського журналіста Романа Сущенка, засудженого в Росії до 12 років в'язниці за звинуваченнями в "шпигунстві", буде значно легше ніж Олега Сенцова або інших політв'язнів.

Про це в коментарі "Апострофу" розповів дипломат, керівник Фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.

"У випадку з Сущенком буде значно легше, тому що справді йдеться про офіційно визнаного Росією громадянина України, і Україні є на кого міняти: є громадяни Росії або російські агенти затримані і заарештовані в процесі слідства. Тому я думаю, що все буде благополучно" , - зазначив він.

За словами дипломата, оскільки Сущенко офіційно звинуватили в шпигунстві і визнали в Росії українським "агентом", то тепер його можуть обміняти за усталеними традиціями роботи спецслужб і дипломатії.

"Як правило, коли мова йде про встановлених співробітників спецслужб, це відбувається спокійно і ефективно. Тому я думаю, що в Сущенка доля буде значно легша, ніж у Сенцова та інших, які сидять в Росії роками. Я щиро сподіваюся, що здоровий глузд підкаже, що тут можна обмінятися, і все. Тепер це вже закрита і таємна робота спецслужб і дипломатії. Оскільки мова йде про людину, яку офіційно звинувачують у шпигунстві на користь України – отже він так чи інакше в очах росіян є нашим агентом, – все повинно відбуватися за зачиненими дверима", - підкреслив Яременко.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Сущенка 30 вересня 2016 року затримали російські спецслужби в Москві, коли той приїхав відвідати родича. Після візиту він повинен був повернутися в Париж, але не прилетів.

У ФСБ РФ журналіста звинувачили у шпигунстві і роботі на Головне управління розвідки Міноборони України. При цьому, українська розвідка його причетність до роботи відомства заперечує.

В понеділок, 4 червня, Московський міський суд засудив українського журналіста Романа Сущенка до 12 років ув'язнення в тюрмі суворого режиму.