RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Путін уникнув прямого питання про брехню з приводу участі "зелених чоловічків" в анексії Криму

Президент РФ Володимир Путін досі відчуває явні труднощі з відповіддю на питання про те, якою була роль російських військ в анексії Криму.

Про це свідчить його інтерв'ю австрійському телеканалу ORF, опубліковане на офіційному сайті президента РФ.

Інтерв'юер поставив Путіну питання про те, чому він в березні 2014 року брехав про "зелених чоловічків" в Криму, хоча пізніше визнав їх приналежність до російських військ, а також про те, як можна після цього вірити словам президента РФ про непричетність Росії до збитого малайзійського Boeing MH17.

Путін негайно почав переводити тему, згадавши про збитий через помилки наведення ракети під час військових навчань над Кримом російський літак. Та катастрофа сталася в 2001 році, і Україна визнала свою провину за нещасний випадок, а також виплатила компенсації родичам загиблих. Однак, на думку Путіна, той інцидент повинен свідчити про якусь причетність України до падіння MH17.

"Я говорю не про українських офіційних осіб, я говорю про Вас", - зауважив австрійський журналіст.

Після цього президент Росії почав говорити про "антиконституційний збройний переворот" в Україні і про те, що війська РФ в Криму знаходилися завжди і по офіційно підписаному договору.

"Але мова ж іде не про російський Чорноморський флот. Звичайно ж, він там був. Мова йде про бійців в уніформі без розпізнавальних знаків. Ви сказали, що це кримчани, але це були не кримчани, це були російські військовослужбовці", - перебив Путіна інтерв'юер.

"Я так і казав: там наші військовослужбовці були, вони ні в чому не брали участі. Але коли спіраль антиконституційних дій на Україні почала закручуватися, коли люди в Криму відчули себе в небезпеці, коли до них вже поїздами почали направляти націоналістів, почали блокувати автобуси і автомобільний транспорт, у людей виникло бажання захиститися. І перше, що спало на думку, відновити свої права, які були отримані в рамках самої України, коли Крим отримав автономію. З цього насправді все почалося, почався процес в самому парламенті по визначенню своєї незалежності від України ", - наблизився нарешті до теми питання глава Кремля, повторюючи стандартні фейки.

Далі Путін нарешті визнав, що збройні сили РФ "забезпечили проведення незалежних вільних виборів - волевиявлення людей, що проживали в Криму", однак причин, за якими він відмовлявся відкрито говорити про це в березні 2014 роки так і не пояснив.

Нагадаємо, не так давно "Апостроф" публікував відео, в якому зібрані висловлювання президента РФ Володимира Путіна з приводу українського півострова Крим, які змінювалися з року в рік.