RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Згадали імперію: в Росії придумали нове свято, пов'язане з Кримом

У російській Державній Думі запропонували відзначати 19 квітня як "День прийняття Криму, Тамані та Кубані до складу Російської імперії".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Один зі співавторів закону, представник Криму в Раді Федерації Сергій Цеков, розповів журналістам, що заходи до нової пам'ятної дати, швидше за все, будуть фінансуватися з федерального бюджету, а також з регіональних і муніципальних бюджетів. "Увага до цієї дати незрівнянна з витратами, а витрати не будуть великими", - додав він. На думку Цекова, на заходи по всій Росії буде витрачено "всього кілька мільйонів рублів, а може, і менше". Невеликі витрати будуть пов'язані з тим, що заходів буде небагато - "покладання квітів, вінків, проведення мітингів, освітлення в ЗМІ, приміщення інформації в підручники історії".

Цеков також поскаржився на те, що в Росії пам'ять про приєднання Криму до Росії Катериною II і князем Потьомкіним "не шанується, як потрібно": "У нас в Криму всього одна вулиця Катерини - хіба це правильно?".

Відзначається, що законопроект був внесений до Держдуми 25 червня. Його автором стали спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко і група сенаторів і депутатів. У пояснювальній записці до документа йдеться, що 19 квітня 1783 року російська імператриця Катерина II підписала маніфест про прийняття Криму, Тамані та Кубані як частин держави.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в окупованому Донецьку бойовики так званої ДНР влаштували торжество на честь Дня прийняття декларації про державний суверенітет РРФСР.