RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Силовики Путіна затримали росіян, які влаштували яскраву акцію в підтримку Сенцова: фото

В російському Санкт-Петербурзі поліція затримала чотирьох учасників акції на підтримку українського політв'язня Олега Сенцова і проти тортур в місцевих в'язницях.

Фото акції публікують в соціальних мережах.

Відзначається, що троє із затриманих - неповнолітні. Всі вони є членами молодіжного демократичного руху "Весна".

Акція була проведена у тимчасового монумента, присвяченого Маскоту ЧС-2018, вовку Забівакє. Дівчина в "закривавленому" платті, лягла біля ніг Забіваки, доповнивши композицію таким чином, ніби веселий вовк-футболіст б'є її ногами.

"Ми не виступаємо проти Чемпіонату як такого і його рядових учасників. Але хочемо нагадати, що влада використовує футбольне свято як привід для обмеження прав і свобод громадян. Під час Чемпіонату була обмежена і без того пригнічена свобода вираження своєї думки - у багатьох містах були заборонені навіть поодинокі пікети. Активних і небайдужих громадян затримують і ізолюють від суспільства під брехливими приводами. У в'язницях голодують невинні, такі як Олег Сенцов. А саме свято сприймають як анестезію для пограбування країни: підвищення податків, акцизів і пенсійного віку", - йдеться в офіційній заяві активістів, опублікованій в соціальній мережі "Вконтакте".

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", за акцію в підтримку Олега Сенцова в Москві затримали акторів Театра.doc.