RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Смертельна пожежа в Кемерово: з'явилися нові подробиці

Торговий центр "Зимова вишня" в російському Кемерово, де 25 березня сталася смертельна пожежа, що забрала життя 64 людей, почали зносити повторно.

Про це повідомляє УНІАН.

Як передає видання, на даний момент будівельники приступили до розбору зовнішніх елементів. Передбачається, що через тиждень в Кемерово повинна прийти спеціальна важка техніка, за допомогою якої розберуть і вивезуть спочатку металеві, а потім залізобетонні конструкції.

Відзначається що виконувати роботи будуть підрядники з Єкатеринбурга. Кожен з етапів займе більше місяця. Першою знесуть сауну. Після цього фахівці приступлять до демонтажу самого центру і котельні. Сусідні офісні будівлі, які до неї ставилися, вже підключили до інших джерел теплопостачання.

При цьому, проти знесення виступили родичі загиблих і обвинувачених, як мінімум до моменту ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

"Необхідність збереження будівель ТРЦ" Зимова вишня "і подальша їх охорона обумовлена, зокрема, тим, що, при виникненні у потерпілих питань щодо раніше досліджених обставин кримінальної справи, проведення додаткової експертизи буде неможливо, оскільки відсутній об'єкт дослідження. Сьогодні відповідне клопотання направили слідчому. Якщо будівлю виключили з числа речових доказів, будемо його оскаржувати", - заявив виданню адвокат потерпілих Дмитро Малінін.

Відзначимо, що це вже друга спроба знести торговий центр. Так, буквально 15 травня "Зимову вишню" вже починали зносити, але тоді втрутилися потерпілі і Слідчий комітет: демонтувати торгово-розважальний комплекс заборонили, оскільки на будівлю було накладено арешт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колеги пожежного Андрія Бурсіна, якого затримали у справі про пожежу в торговому центрі "Зимова вишня", погрожували сім'ям загиблих.