RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії вулицю Миру зібралися перейменувати на честь Сталіна

У суботу, 1 вересня, учасники публічних слухань в мерії міста Каспійськ, в республіці Дагестан, Росія, практично одноголосно проголосували за перейменування вулиці Миру на вулицю Йосифа Сталіна.

Про це повідомляє видання "Кавказ.Реалії".

Рішення підтримали 28 з 30 місцевих жителів, які були присутні на засіданні комісії.

Пропозицію вніс Іса Азієв - глава громадської організації "І. В. Сталін". Свою ініціативу він вважає "відновленням історичної справедливості". За його словами, вулиця, на якій в даний час розташовано 7 будинків, колись уже носила ім'я радянського лідера.

При цьому в Каспійську одна з вулиць вже названа ім'ям Сталіна. Їй закликають надати статус провулка, щоб уникнути перейменування.

Один з учасників засідання закликав залишити в стороні питання про масові вбивства в сталінські часи. Він висловив думку, що президент Росії Володимир Путін "своєю поведінкою" натякає на необхідність увічнювати пам'ять Сталіна в міській топоніміці. Інший учасник назвав перейменування "настійною бажанням всіх городян". Він відмовився звинувачувати Сталіна в репресіях, заявивши, що в них винні місцеві жителі по всьому СРСР.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", 9 травня в окупованому Криму під час маніфестацій в честь Дня Перемоги, в багатьох містах серед інших несли і зображення Йосипа Сталіна.