RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Помітять всі: Путін заговорив про відповідь на катастрофу літака РФ в Сирії

Після аварії російського літака Іл-20 дії у відповідь РФ будуть спрямовані на забезпечення безпеки російських військовослужбовців і об'єктів в Сирії.

Про це під час прес-конференції заявив президент Росії Володимир Путін, передає RT.

Він зазначив, що ставлення Москви до даного інциденту викладено в заяві Міноборони Росії, яке повністю з ним погоджено.

"Що стосується дій у відповідь, то вони будуть направлені насамперед на додаткове забезпечення безпеки наших військовослужбовців, наших об'єктів в Сирійській Арабській Республіці. І це будуть такі кроки, які помітять всі", - заявив Путін.

Також президент РФ закликав не порівнювати ситуацію з російським літаком Іл-20 і подіями 2015 року, коли Туреччина збила Су-24 ВКС Росії.

"Що стосується порівняння з відомими подіями, коли турецьким винищувачем був збитий наш літак, - це все-таки інша ситуація. Тоді турецький винищувач свідомо збив наш літак. Тут це швидше схоже на ланцюг трагічних випадкових обставин, тому що ізраїльський літак не збивав наш літак. Але, безумовно, ми ще повинні в цьому серйозно розібратися", - сказав він.

Подробиці щодо ситуації зі збитим в Сирії російським літаком читайте в матеріалі "Апострофа": Російський літак в Сирії могли збити військові Путіна.