RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Росію відкрито звинуватили у вбивстві десятків тисяч людей: подробиці

За три роки участі РФ у війні в Сирії на боці режиму Башара Асада жертвами російських військових стали близько 18,1 тисячі осіб, з яких 8000 - цивільні, в тому числі майже 2000 дітей.

Про це йдеться в звіті правозахисної організації Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Відзначається, що після початку військової операції РФ у вересні 2015 режим Асада і його союзники більш ніж удвічі збільшили контрольовану територію - з 26% до близько двох третин країни.

За даними організації, за три роки жертвами наземних сил і авіації РФ стали 1936 дітей до 18 років, 1199 жінок-цивільних, 4853 чоловіків і підлітків, 5233 членів терористичного угруповання "Ісламська держава" і 4875 бійців опозиційних або радикальних угруповань.

Також правозахисники додали, що під час бомбардування авіація Росії використовує кластерні запальні бомби з речовиною Thermite (термітна суміш, від грецького therme - тепло, жар - ред.), zка містить алюмінієвий порошок і оксид заліза. Діапазон ураження цих бомб становить 20-30 метрів.

Крім того, в організації зазначили, що Росія продовжує заявляти, що її літаки і ракети ніколи не вбивали цивільних.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", міністерство оборони РФ підтвердило проведення авіаударів в сирійській провінції Ідліб, яку намагаються взяти під контроль сили президента Башара Асада