RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У справі отруйників Скріпаля з'явився слід Януковича

Операцію з вивезення до Росії екс-президента України Віктора Януковича очолював полковник російського розвідувального відомства Анатолій Чепіга ("Руслан Боширов"), якого Великобританія підозрює в отруєнні екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля і його доньки Юлії.

Про це Громадському повідомив колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв, який брав участь у відповідному розслідуванні The Insider і Bellingcat.

"Чепіга ("Боширов") брав участь в евакуації Януковича в Росію. Принаймні про це свідчать мої джерела. Він зі своїм підрозділом спецпризначенців прибув до резиденції Януковича - Межигір’я. Перебував там, охороняв його. Звідти вони транспортували Януковича в Крим і до Росії", - розповів Канєв.

Саме за цю спецоперацію, зауважив журналіст, Чепіга отримав звання "Героя Росії".

За інформацією Канєва, за евакуацію Януковича з України звання "Героя Росії" також отримав Олексій Дюмін - екс-охоронець Путіна.

Як повідомляв "Апостроф", в отруєнні екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії з'явився третій підозрюваний. Його особу встановили спецслужби Великобританії.