RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Російського пропагандиста з "чорного списку" не пустили до Латвії

Вранці в п'ятницю, 5 жовтня, російського журналіста Андрія Виползово затримали в аеропорту столиці Латвії, Риги.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише місцевий проросійський активіст Володимир Ліндерман.

"Він був затриманий в ризькому аеропорту. Андрій збирався висвітлювати вибори в Cейм. Живе в Калінінграді, працює в NewsBalt, його остання велика публікація про Латвію, яку я бачив, була в "Цілком таємно", - написав він.

Як радіо Baltkom розповів сам Виползов, він уже кілька років входить в "чорний список" Латвії.

"Мені показали лист вашого (латвійського, - прим. ред.) міністра внутрішніх справ Ріхарда Козловскіса від 2017 року, але персоною нон грата я є ще з червня 2014 року. Про це дізнався сьогодні. Взагалі я приїхав на запрошення друзів, а вибори стали просто доповненням. Забронював готель на два дні, купив зворотний квиток. Добре, що приїхав зараз, а не на Новий рік, наприклад. Співробітники аеропорту були дуже ввічливими, навіть співчуваючими. Сказали, що термін дії заборони закінчується в 2019 році, тоді і приїжджати. Але вже не дуже хочеться", - поскаржився він.

До липня 2018 року Виповзов працював власним кореспондентом російського видання Regnum в Калінінграді. В даний час є головним редактором російськомовного інформаційно-аналітичного порталу NewsBalt.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", у Франції мають намір заборонити акредитацію російським журналістам, які працюють в пропагандистських ЗМІ Russia Today і Sputnik.