RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Дрімуча некомпетентність: в російській розвідці знайшли винного в недавніх провалах

В Міноборони РФ 6 жовтня провели нараду, під час якої обговорили гучні провали російської військової розвідки в США, Великобританії, Нідерландах та Чорногорії.

Про це пише журналіст Сергій Канів в матеріалі для "МБХ медіа" з посиланням на власні джерела.

"Серед інших невтішних оцінок звучали "дрімуча некомпетентність", "безмежне нехлюйство", "дибіли" і "ще б будьонівки наділи". Судячи з усього, скоро в Головному управлінні Генштабу РФ (раніше ГРУ) буде велика зачистка, і деяких генералів попросять на вихід", - зазначає Канєв.

За його словами, з посиланням на джерело, у штаб-квартирі ГРУ детально проаналізували дії всіх груп, засланих проводити диверсії і спецзаходи за кордоном.

"Підсумок виявився невтішним: самі розвідники і їх безпосередні командири не дотримувалися елементарних основ нелегальної і агентурної роботи за кордоном, спілкувалися між собою за телефонними номерами, зареєстрованим в московському регіоні, а самі розмови із зазначенням подробиць велися майже відкритим текстом", - розповідає Канєв.

Зокрема, винним у невдачі російської розвідки у спробі взлому комп'ютерної мережі Організації по забороні хімічної зброї назвали другого секретаря посольства РФ в Нідерландах Костянтина Бахтіна.

Зазначається, що місцева контррозвідка прослуховувала його телефон і "пасла" 4 чотирьох росіян із самого початку.

Бахтін виявився близьким другом підозрюваного в отруєнні Скрипалів у Британії Анатолія Чепіги ("Руслана Боширова").

Під час навчання у Військово-дипломатичної академії в Москві Бахтін жив в тому ж гуртожитку, що Чепіга, і вони дружили сім'ями.

Як повідомляв "Апостроф", міністерству оборони Нідерландів вдалося запобігти кібератаці Росії на Організацію по забороні хімічної зброї.