RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В Росії сталася смертельна пожежа на заводі з небезпечними хімікатами: відео

У ніч на 21 жовтня у Владикавказі, Росія, почалася масштабна пожежа на металургійному заводі "Електроцинк": один пожежний загинув, є ймовірність вибуху і викиду в атмосферу отруйних речовин.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, площа загоряння становить вже 4,5 тисячі квадратних метрів.

Як розповів перший заступник начальника головного управління МНС по Північній Осетії Юрій Землянський, загоряння на заводі почалося в електролітному цеху.

"Було встановлено, що відбувається відкрите горіння цеху електролізу, сталося обвалення покрівлі на площі 612 квадратних метрів, а також обвалення стіни. На місці пожежі організовано оперативний штаб", - сказав Землянський журналістам.

"При проведенні розвідки прибулими першими пожежними обвалилася стіна, один з них загинув, двоє постраждали", - сказала керівник прес-служби ГУ МНС Росії по Північній Осетії Юлія Старченко.

Як повідомляється, якщо на заводі відбудеться вибух, то в атмосферу потраплять тонни отруйних речовин. За деякими даними, вже "йде катастрофічне виділення токсинів в атмосферу".

"У Владикавказі важко. Місцеві виїжджають з міста - дихати важко через пожежу на заводі", - повідомляє Telegram канал Mash.

Нагадаємо, в п'ятницю, 19 жовтня, під Пітером (місто Гатчина, Ленінградська область) стався потужний вибух на заводі "Авангард", в результаті якого загинуло чотири людини.