RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Головний "космонавт" Путіна видав перл про російську місію на Місяць: в мережі сміються

Росія в рамках своєї програми освоєння Місяця планує вивчати планету за допомогою роботів-аватарів.

Про це заявив Дмитро Рогозін - глава російської держкорпорації "Роскосмос", що відповідає за космічну галузь країни, передає "РИА Новости".

"Мова йде саме про створення довгострокової бази - природно, не населеної, а відвідуваної. Але в основному це перехід на роботизовані системи, на аватари, які будуть вирішувати завдання на поверхні Місяця", - сказав він.

Скільки часу може пройти з моменту початку пілотованих польотів на Місяць до створення повноцінної відвідуваною бази, Рогозін не уточнив.

"Я коли на пару літрів більше норми випиваю, відвідую не лише Місяць і Сузір'я Гончих Псів, а також Атлантиду, збори свідків ДТП та недільну школу в Гарварді. А аватари у мене в будинку на кожному поверсі гнізда вьють. Так що гі*ну Рогозіну треба розширювати плани, а то якось дрібнувато для такого гі*на"," Не знаю, як з роботами, а аватарів набереться на колонію циклопічного масштабу: сам Рогозін, Валька-стакан, Машка Захарова і ще безліч синіх-пресініх великоросів"," У всій цій історії мені чомусь дуже шкода Місяць", "В кожному селі має бути свій дурник, в місті - божевільний, в країні - Рогозін", - пишуть коментатори.

На початку листопада 2018 року Рогозін заявив, що Росія має намір протягом найближчих двох тижнів представити нову концепцію освоєння Місяця, яка передбачатиме створення на супутнику "повноцінної відвідуваною бази".

Як повідомляв "Апостроф", Рогозін заявив про плани Росії фактично вкрасти технічні розробки глави американської компанії SpaceX Ілона Маска в ракетно-космічній галузі.

Раніше під час запуску корабля "Союз МС-10", який мав доставити на МКС космонавтів, сталося аварійне відключення двигунів другого ступеня. Екіпаж корабля зумів благополучно приземлитися.