RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії запропонували віддати Україні замість Криму кілька островів

У Росії виступили з абсурдною пропозицією віддати Україні Курильські острови в обмін на визнання анексованого Криму російським.

Про це заявив відомий російський журналіст Антон Орех'.

"Якщо рішення передати два (Курильських, - прим. ред.) острови (з 56, - прим. ред.) буде прийнято - це стане вже другим супернебеспеним рішенням після реформи пенсій. Піди потім, поясни, що площа Криму більше площі Курил, і що Крим завжди був нашим, а Курили не так щоб дуже. Громадяни почнуть розуміти, що президент не такий вже і крутий. Що він почав приймати погані рішення і що піклується він не про нас з вами, а про них з ними. По Кремлю дійсно б'ють санкції, Кремлю дійсно стало душно в умовах ізоляції, в які він себе сам і загнав. А давайте Крим міняти на Курили? А давайте ми Косово визнаємо? А що якщо передати Курили не японцям, а українцям - в обмін на визнання Криму", - пропонує він.

Нагадаємо, що Курильські острови є спірною територією між Росією і Японією. Так, в ході Радянсько-японської війни 1945 року в Маньчжурії було розгромлено мільйонну японську Квантунську армію. Вже до початку вересня 1945 року радянські війська, (і пізніше, після розпаду СРСР), відповідно Росія, повністю зайняли Курильські острови.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Путін отримав "кримський" ляпас від ЄС.