RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Дістають з могили труп СРСР: в Росії розповіли про цинічні плани Кремля

21 листопада в Держдумі Росії відбулися парламентські слухання, за підсумками яких прийнято рішення провести перегляд негативних оцінок афганської війни, зроблених в 1989 році З'їздом народних депутатів СРСР.

Про це в своєму матеріалі для DW.com пише Федір Крашенінніков, російський політолог і публіцист.

За його словами, незважаючи на розмови про повагу до пам'яті загиблих в Афганістані солдатів і офіцерів, цілі перегляду оцінок війни зовсім інші.

"Насправді ж морально і політично реабілітується брежнєвське Політбюро ЦК КПРС, яке прийняло рішення про введення військ в 1979 році... Путінські депутати не тільки реабілітують брежнєвське Політбюро, а й очевидним чином підстеляють соломку під військові авантюри нинішнього керівництва країни в Донбасі, Сирії і багато де ще. Мовляв, вести війни в інших країнах законно і правильно, тільки так і треба і завжди так було", - пише Крашенінніков.

Публіцист порівнює це рішення з "трупним синодом", проведеним в Римі в 897 році, коли заради зведення рахунків і на догоду поточній політичній кон'юнктурі тіло померлого римського папи Формоза було викопано його наступниками, піддано допиту, суду і страті.

"Тільки зараз все відбувається навпаки: згнилий труп радянської влади з почестями витягується з могили, ставиться на почесне місце і оголошується осередком всього славного і хорошого, що було, є і буде в історії Росії. А всі ті, хто не згоден вважати нудотний запах пахощами , проклинаються як вороги Вітчизни і фальсифікатори історії", - відзначає автор.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в липні 2018 року в Україну через 30 років після попадання в полон в Афганістані повернувся прапорщик Ігор Бєлокуров.