RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Майдан стане бійнею: в Росії пояснили, чому вулиця не знесе Путіна

У Росії неможливий Майдан, аналогічний київському, оскільки силові еліти знаходяться під повним контролем президента Росії Володимира Путіна.

Таку думку в коментарі "Апострофу" висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Сьогодні (в Росії, - "Апостроф") немає підстав говорити, що люди вийдуть на вулиці і знесуть цю владу - для цього немає ні демографічних ресурсів, ні соціокультурних", - відзначає він.

Орєшкін додає, що ситуація під час Майдану в Україні була кардинально відмінною.

"Були значущі політичні актори - впливові люди, яким Янукович заважав, і вони не шкодували коштів, впливу і телевізійних ресурсів, щоб мобілізувати населення на вуличний протест", - вважає експерт.

Він зазначає, що силовики також сумнівалися в тому, що потрібно стояти на стороні влади.

"В умовах розколу еліт армія і значна частина силовиків не були впевнені, куди в підсумку поверне владу. "Беркут" зважився стріляти в натовп, а багато інших не зважилися, і в підсумку виявилися у виграші, тому що беркутівців зараз шукають і намагаються покарати ( більш-менш вдало)", - переконаний Орєшкін.

У зв'язку з цим політолог не дає жодних перспектив вуличним протестам в Росії.

"У Росії зараз такого розколу в силових елітах не буде. Якщо буде дано наказ силою придушити вуличні протести, це досить швидко і зроблять. Те ж саме було б в Україні, якби не було розколу в верховних шарах", - резюмував він.

Подробиці читайте в матеріалі "Апострофа": Росія йде дорогою, якої немає.