RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Росія відкрито заговорила про приєднання сусідки України: мережі стривожила заява прем'єра Путіна

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що існує два сценарії для Білорусі, один з яких передбачає більш тісну "інтеграцію" двох держав.

Про це він сказав в Бресті на засіданні Ради міністрів Союзної держави, передає прес-служба російського уряду.

"Один - консервативний, при збереженні контурів тієї Союзної держави, яку було створено, без підвищення рівня інтеграції до тих меж, підкреслюю, які встановлені в договорі від 8 грудня 1999 року, без формування всіх інститутів, які закладені в цей договір", - заявив Медведєв.

Другий варіант, на думку російського прем'єра, був встановлений в договорі від 8 грудня 1999 року і передбачає більш тісний рівень інтеграції.

"Хочу особливо підкреслити: Росія готова і далі просуватися по шляху будівництва Союзної держави, включаючи створення єдиного емісійного центру, єдиної митної служби, суду, рахункової палати. В тому порядку, який передбачений договором про створення Союзної держави від 8 грудня 1999 року", - заявив він.

У мережі слова Медведєва викликали жваву реакцію.

Як повідомляв "Апостроф", Кремль може використовувати окупацію Білорусі для легітимації продовження правління Путіна в Росії, тому загострення відносин між двома державами можна очікувати вже в наступному році, вважає директор Центру досліджень постіндустріального суспільства Владислав Іноземцев.