RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Український журналіст засипав Путіна жорсткими питаннями: опубліковано відео

Український журналіст Роман Цимбалюк поставив президенту РФ Володимиру Путіну ряд гострих питань щодо Донбасу і українських полонених в ході щорічної підсумкової прес-конференції глави Кремля.

Зокрема, Цимбалюк запитав у Путіна, які умови обміну українських моряків, а також в яку суму обходиться Росії війна на Донбасі.

"З приводу людей, які страждають на Донбасі ... Хто встановив блокаду між Донбасом і рештою України? Хіба Росія це зробила?" - заявив Путін. Президент Росії додав, що РФ "здійснює різну допомогу" на Донбасі, щоб людей "не з'їли і не порвали".

"Спроба вирішити політичні питання за допомогою сили... вони приречені на провал. Як врегулювати відносини, хто залишиться при владі, хто не залишиться. Справа не в персоналіях... Ми хочемо, щоб було процвітання. Україна залишається нашим найбільшим торговельно-економічним партнером. Торговий оборот зростає. Це не дивно? Не дивно. Це природні зв'язки. Але поки в київських коридорах влади знаходяться русофоби така ненормальна ситуація триватиме", - додав глава країни-агресора.

Говорячи про захоплених українських моряків, Путін заявив, що в Керченській протоці сталася "провокація", яку він пов'язав з майбутніми виборами президента України.

"Констатуємо, що це була провокація. Мені здається, що провокації завжди погані, провокація розрахована на загострення ситуації. Навіщо потрібний нашим українським партнерам такий розвиток подій? Зрозуміло, там вибори їм потрібно загострювати, щоб підняти рейтинг одного з претендентів на пост президента. Я маю на увазі чинного президента, чинної влади. Але це погано, це в кінцевому підсумку на шкоду інтересам свого народу. Хоча можна без всяких провокацій рухатися спокійно, як і було досі. Вдалася вона чи ні? Ну з точки зору підвищення рейтинга, може бути. Рейтинг у Петра Олексійовича нібито підріс, він тепер з 5 позиції перемістився десь на 2-3, коливання близько 15%, Юлія Володимирівна, (да? Володимирівна?) - у неї 20 з гаком, а всі інші - Зеленський, Бойко у них в районі 12%. в цьому сенсі він своє завдання виконав, за рахунок інтересів країни. Це поганий спосіб підняття рейтингу", - заявив він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", президент РФ Володимир Путін на щорічній підсумковій прес-конференції заявив, що Росія надає "допомогу" так званим ДНР і ЛНР.