RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Щура загнали в кут: названо дві головні загрози для Путіна всередині Росії

Популярність Володимира Путіна в РФ падає, а в російському суспільстві існує дві серйозні тенденції, які можуть привести до падіння його режиму.

Про це "Апострофу" розповів російський політолог Андрій Піонтковський.

"По-перше, обвал популярності Путіна – я називаю це "смерть путінського міфу". Він же яким чином прийшов до влади: мовляв, є чудовий офіцер спецслужб, який захистить нас усіх від терористів, що підривають нас у наших же будинках. Потім цей міф перезавантажувався: була боротьба з олігархами, а з 2014 року – збирання російських земель тощо. А зараз цей міф обвалився. Вже нічим не обдурити людей, та так звана путінська популярність може тільки зменшуватися", - відзначає експерт.

Друга тенденція - розчарування російського суспільства в агресивній антизахідній риториці Кремля.

"Другий дуже позитивний показник – росте кількість людей, які виступають проти антизахідної імперської мілітаристської зовнішньої політики. Зараз, наскільки я знаю, вже 65 відсотків проти цієї політики. З одного боку, це несподівані результати, які свідчать про те, що колесо історії рухається в правильному напрямку. З іншого боку, Путін зараз нагадує загнаного в кут щура, що є найбільш небезпечним. Чи не знайде Путін вихід із ситуації у якійсь новій військовій авантюрі? Ось зараз він дуже зацікавився Білоруссю. Можливий розрахунок на те, що анексія Білорусі зробить його популярним у Росії. Але я можу точно сказати, що це помилковий розрахунок", - резюмував політолог.

Детальніше про це читайте в інтерв'ю Андрій Піонтковського "Апострофу": Трамп погіршує свої позиції в США, а Путін зараз найбільш небезпечний.