RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Світ

Новини

28 вересня

Всі новини

Опубліковано список найманців Путіна, що воювали в Африці і на Донбасі

СБУ оприлюднила список з 149 найманців російської "ПВК Вагнера", які брали безпосередню участь у придушенні демократичних протестів в Судані на початку 2019 року.

Відповідний список оприлюднений на сайті відомства.

СБУ підкреслила, що більше 90% африканського контингенту найманців в 2014-2015 роках брали участь у військовій агресії проти України, зокрема - штурмах луганського аеропорту і м. Дебальцеве, а згодом були спрямовані в ЦАР.

Також цікаво, що з кінця 2018 року активізовано роботу зі створення в Судані "пункту військово-технічного забезпечення ВМФ РФ" за участю колишніх офіцерів ВМС України, які навесні 2014 року зрадили український народ, перейшли на бік російських окупантів і зараз проходять військову службу в складі Чорноморського флоту ВМФ РФ.

Аналіз паспортних даних більше тисячі співробітників "ПВК Вагнера" свідчить, що переважна більшість документів російських найманців оформлялася централізовано в Москві підрозділом Федеральної міграційної служби РФ.

Номери паспортів кількох сотень "вагнеровцев" відрізняються між собою лише останніми цифрами.

"Серія і номери закордонних паспортів найманців" ПВК Вагнера ", а також місце їх оформлення ще раз підтверджують - це таємний загін позаштатних вбивць ГУ ГШ ЗС РФ", - зазначив голова СБУ Василь Грицак.

До складу африканських ротацій "ПВК Вагнера" прямували і громадяни з інших країн: Білорусії, Молдови, а також підтримуваних Росією самопроголошених республік.

Крім цього, наявна інформація свідчить про цільовий набір в суданські "відрядження" ПВК "Вагнера" зрадників України з числа жителів тимчасово окупованого Криму, які в винагороду за сприяння російському агресору отримали громадянство РФ.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", посол Росії в Венесуелі Володимир Заемскій назвав інформацію про прибуття в країну найманців приватної військової компанії (ПВК) "Вагнер" неправдивою.