RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Війна проти України: розвідка США розкрила плани Путіна на 2019 рік

Американські розвідслужби допускають посилення напруження між Росією і Україною в 2019 році, проте не вважають за можливе сценарій повномасштабного вторгнення РФ.

Про це сказано в звіті Національної розвідки США, який глава відомства Ден Коутс представив на слуханнях Комітету Сенату США з розвідки 29 січня, передає Радіо Свобода.

Масштабний напад Росії на Україну американська розвідка вважає "операційно можливим, але не вірогідним".

"Ми оцінюємо, що масштабне напад з боку Росії або російських формувань є операційно можливим, але не імовірним в 2019 році", - наголошується в звіті Коутса.

Також розвідувальні служби США передбачають посилення напруги в Азовському і Чорному морях.

"Напруга в двосторонніх відносинах далі посилюватися в Чорному і Азовському морях, тому що кожна зі сторін буде підтверджувати суверенні права і можливості дій на морі", - йдеться в звіті.

У США впевнені, що Росія продовжить військову політичну і економічну дестабілізацію України для того, щоб пошкодити зусиллям Києва по інтеграції в ЄС і посилення зв'язків з НАТО.

"Перехоплення Росією українських кораблів у Керченській протоці і затримання команд судів в листопаді 2018 демонструє готовність Росії обмежувати свободу навігації України в регіоні та здійснювати політичний тиск на керівництво країни, особливо напередодні виборів в Україні в цьому році", - сказано в документі.

"Кремль намагатиметься утримати і по можливості розширити свій вплив в країнах колишнього Радянського Союзу, він вважає, належать до його сфери впливу", - констатують розвідувальні служби США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в США попередили Україну про атаку Росії.