RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Квіти на могилі патріархату: мережі повеселила антикремлівську акція феміністок 8 березня в Пітері

У російському Санкт-Петербурзі група феміністок "поховала" оголеного чоловіка в квітах біля Палацу одружень.

Про це повідомляє "Росбалт".

Активістки тримали в руках плакати "Хто до нас з чим за чим, той від того і того" і "Ваші квіти проростуть на могилі патріархату". В руках у однієї з жінок був предмет, що нагадував фалос, забруднений в крові.

"Свято жіночого опору і боротьби за права насильно був перетворений радянською державою в день "Жінка - знай своє місце". Будь красивою, будь матір'ю, і далі за списком, який нав'язує жінці обслуговуючу і підпорядковану роль. Нав'язуючи жінкам, які їх не хочуть, квіти, чоловіки стверджують право на нав'язування своєї думки у всіх сферах - в економіці, в політиці, в культурі. По факту - це право на насильство. І демонстрація того, що чоловіки вважають його нормою, не визнаючи затвердження "ні - значить немає", - повідомили активістки.

За їх словами, квіти були використані як "зброя вторгнення для акту агресії". На думку активісток, будь-яка зброя має бути направлено на того, хто його приніс.

Напередодні в Петербурзі учасники прокремлівського руху "Мережа" зуміли пройти в кав'ярню для жінок незважаючи на протести персоналу, і спробували вручити знаходяться там квіти. Одному з активістів розпорошили в обличчя газовий балончик.

У мережі акція феміністок викликала неоднозначну реакцію.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі з'явилися яскраві фото та відео "Маршу жінок" в Києві.