RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Росії під історію про розп'ятого хлопчика схвалили скандальні закони: мережа в гніві

У середу, 13 березня, Рада Федерації Росії більшістю голосів схвалила скандальні закони, що передбачають покарання за "поширення недостовірної інформації", а також за вираження "неповаги до чиновників в непристойній формі".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Як зазначається, одна з сенаторів, Людмила Нарусова, в зв'язку з прийняттям законів пригадала історію з "розп'ятим хлопчиком" - знаменитим фейком "Першого каналу" в сюжеті про війну на Україні.

"Закон спрямований на моральне залякування громадян. Він буде прийнятий, але будьте впевнені, що мільйони прогресивних молодих людей за стінами Ради Федерації знайдуть, як обійти його, як це було з блокуванням Telegram", - заявила Нарусова.

У мережі користувачі також негативно відреагували на ухвалення законів.

"Тобто тепер за цими законами можна закидати суди зі скаргами на всю вакханалію на ТБ за пропаганду замість новин", "Словом скандальний замінили, а так закон антиконституційний, він суперечить головному закону країни. Ніякої цензури, свобода слова", - пишуть в коментарях.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", держдума Росії 7 березня прийняла в остаточному читанні законопроект про блокування фейковий новин.