RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Мати 23-річного російського морпіха видала його участь в захопленні Криму: фото

Волонтерам вдалося на підставі інформації з російських соцмереж встановити особу ще одного військового РФ, який брав участь в окупації Криму.

Про це повідомляється на сайті спільноти "InformNapalm".

"Нещодавно міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm встановила факт участі 108-го десантно-штурмового полку ЗС РФ в операції захоплення Криму. Вивчаючи профіль десантника цього полку М. Довженка, під фотографією з медаллю за окупацію Криму ми натрапили на такий коментар росіянки Ірини Дуравкіної: “У мене син також отримав медаль За Повернення Криму! Ви молодці, наші герої! Поздоровляю з такою нагородою!", - повідомляють волонтери.

Таким чином вдалося з'ясувати ім'я Теперечкіна Дмитра Олексійовича, який народився 19 червня 1995 в місті Біла Калитва Ростовської області РФ.

Проходив строкову військову службу в 2013-2014 роках у 1-й десантно-штурмовій роті десантно-штурмового батальйону окремої бригади морської піхоти, в/ч 13140. Це номер військової частини 810-ї ОБр МП ЧФ РФ, місце дислокації – тимчасово окупована територія України, м. Севастополь. Дані про місце служби підтверджуються посвідченням до медалі.

"Теперечкін теж опублікував фото медалі за окупацію Криму, а також посвідчення, щоправда, не в розгорнутому вигляді, тому ми висловлюємо подяку Ірині Дуравкіній, яка викрила сина, опублікувавши розгорнуте посвідчення до медалі", - пишуть волонтери.

Крім того, звертає на себе також увагу одне з фото морпіха, на якому той піднімає руку в жесті, підозріло схожому на нацистське привітання.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", волонтери знайшли докази безпосередньої участі військовослужбовців 68-ї бригади Чорноморського флоту РФ в операції по захопленню Криму.