RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні вказали на план Путіна по "легалізації" своїх військових на Донбасі

Росія і президент країни-агресора Володимир Путін хочуть отримати додаткову можливість використовувати свої збройні сили на Донбасі під приводом "захисту власних громадян", за допомогою роздачі паспортів на окупованих територіях України.

Про це повідомив для "Обозрєвателя" заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

Тука також пояснив, як в разі реалізації такого роду планів слід діяти українському уряду.

"Дії України я бачу виключно на політичному рівні, ніж вже займається українська влада. Заяви президента, міністра закордонних справ, скликання Ради безпеки ООН - фактично це єдиний механізм. Я хочу вірити в те, що такі дії Кремля будуть тригером, спусковим гачком, який запустить черговий виток санкцій проти РФ. Це буде найбільш адекватною відповіддю на такі кроки Росії ", - зазначив він.

Також представник МінВОТ і ВПЛ розповів про триетапний плані роздачі російських паспортів на Донбасі. За його інформацією, Росія надаватиме громадянство спочатку бойовикам, потім чиновникам-колаборантам псевдодержавних формувань ЛДНР, і вже після цього паспорта почнуть отримувати і мирні жителі окупованих територій України.

Як повідомляв "Апостроф", президент України Петро Порошенко назвав указ президента Росії Володимира Путіна про видачу паспортів РФ жителям окупованих територій Донбасу "безпрецедентним втручанням у внутрішні справи" України.