RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

На святі 1 травня в Криму комуністи влаштували "бунт": опубліковано фото

У День праці, 1 травня в сквері Героїв соціалістичної праці окупованого Сімферополя відбувся мітинг комуністичних сил, учасники якого закликали населення не голосувати за прокремлівську партію "Єдина Росія" на прийдешніх незаконних виборах.

Про це повідомило видання "Крим.Реалії".

Відзначається, що в мітингу взяли участь більше п'ятдесяти чоловік, а одним з організаторів був Леонід Грач - колабораціоніст, екс-глава Верховної ради Республіки Крим, який мав українське громадянство. Нині Грач очолює кримський осередок російської комуністичної партії.

Також на мітингу були помічені представники угруповання під назвою "Кримське козацтво" і колишні співробітники "націоналізованої" окупантами Бахчисарайської споживспілки.

"Кримом сьогодні керують ті, хто дозволяв грабувати кримчан, перебуваючи в "Партії регіонів", а тепер їм же доручено визначати суму завданих збитків економіці Криму в період знаходження в складі України. Ми вимагаємо негайної відставки нинішніх кримських правителів", - зазначив спікер на мітингу.

Учасники заходу запропонували Леоніда Грача в якості лідера опозиції діючій у Криму "владі", нібито саме він зможе в достатній мірі захистити "конституційні права кримчан".

Також були вивішені антиурядові плакати з вимогами відставки викритого в корупції "губернатора" окупованого Севастополя Дмитра Овсянникова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачів мережі охопила гостра ностальгія за минулим окупованого Росією Криму, коли він був під українським суверенітетом.