RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Зупиніть цей фарш: з'явилися яскраві фото та відео "монстрацій" в Росії

У середу, 1 травня, в різних містах Росії проходить першотравнева хода "Монстрація 2019".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Зокрема, в Москві акція проходить паралельно з першотравневим мітингом комуністів. У Петербурзі хода вже відбулася.

У Єкатеринбурзі місцева влада дозволила провести Монстрацію на околиці міста, а не в центрі, де сьогодні проводяться акції комуністів і профспілок. Хода пройшла в житловому районі Вторчермет.

У Курську співробітники поліції затримали учасників Монстраціі, які намагалися долучитися до профспілкової демонстрації. Як повідомляє видання "7х7", в перший відділ поліції доставили вісім або дев'ять осіб.

У Махачкалі поліція не дозволила провести Монстрацію. Учасники акції зібралися біля Кумицького театру, але ще до початку заходу співробітники правоохоронних органів відібрали у них згорнуті плакати, порвали їх і викинули. За даними організаторів Монстраціі, поліція затримала чотирьох активістів, в тому числі юриста Марата Ісмаїлова.

Організатор акції, Артем Лоскутов пише в соціальних мережах, що влада Новосибірська без проблем погодила маршрут ходи в центрі, в той час як чиновники в інших містах намагалися або заборонити його, або надавали майданчики на околицях.

Учасники ходи в Новосибірську, які очолювали колону, несли червоний банер з написом "Нам хана", а пізніше змінили його на фіолетовий з написом "Місту потрібні ми, а не ця ганчірка".

Монстрація - першотравнева молодіжна хода з елементами абсурдистського карнавалу - проходить в Новосибірську з 2004 року.

Нагадаємо, як повідомляв "Апостроф", в центрі Києва біля Українського дому, вранці 1 травня профспілки провели акцію у зв'язку зі святкуванням Дня праці.