RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Путін підписав указ про громадянство для жителів Донбасу і Криму

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, згідно з яким надається право на спрощений порядок отримання громадянства РФ окремим категоріям громадян України.

Документ був опублікований на сайті глави держави-агресора.

Тепер право на російський паспорт матимуть українці, які не мають громадянства іншої держави, і народилися і постійно проживали в окупованому Криму і місті Севастополі, а також ті, які виїхали з Криму до 18 березня 2014 року і їх родичі по першій лінії спорідненості.

Також отримати паспорт країни-агресора можуть громадяни України та особи без громадянства, які отримали дозвіл на тимчасове проживання в Росії або посвідку на проживання там, а також інші документи, які в РФ надаються для українських біженців.

В адміністрації Путіна відзначили, що указ підписаний "з метою захисту прав і свобод людини і громадянина, керуючись загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права", і нібито відповідно до норм російського законодавства.

Як повідомляв "Апостроф", раніше МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з рішенням РФ видавати свої паспорти на окупованій території Донбасу і зажадало скасувати відповідні правки в російське законодавство, внесені указом президента Володимира Путіна.