RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Патріарх Кирил зробив показову заяву про церкву в Україні і "єдиний" народ

Патріарх Російської православної церкви (РПЦ) Кирило назвав Українську православну церкву (Московського патріархату) "своєю" і заявив про провал спроб "розколу".

Про це він повідомив виступаючи в кафедральному соборному Храмі Христа Спасителя в Москві.

"Російська Православна Церква, пройшовши важкий, тернистий, можна сказати, кривавий шлях, сьогодні займає особливе місце в житті нашого народу. Маю на увазі не тільки Російську Федерацію, а й Україну, і Білорусь. Яке нечуване випробування на вірність канонічному Православ'ю зазнала наша Українська Православна Церква!", - сказав патріарх Кирило.

За словами глави РПЦ, "всі сили пекла були підняті", щоб підтримати нову українську православну церкву.

"Але ж нічого не вийшло. Ні сила державної влади, ні сила пропаганди не спрацювала. Даремно витратили мільйони доларів, даремно витратили час - все обернулося в прах і попіл. І адже це не випадково, тому що у відповідь на молитву нашого благочестивого народу, єпископату, духовенства, у відповідь на нашу духовну згуртованість Господь посилає нам Свою допомогу, для того щоб пройти крізь непрості обставини сучасного життя", - заявив Кирило.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", в Москві представники радикального руху влаштували протест біля резиденції патріарха РПЦ Кирила в зв'язку з протестами в Єкатеринбурзі через будівництво храму.